in ,

Teknik Menipu Jual iPhone

Gambar : FB Mohamad Rahmat Tauhed

Sekarang ni bersepah dah seller iphone, tak terlepas jugak scammer.

Dalam 1000 orang rakyat marhaen yang beli iPhone, dalam 10 orang mesti ada yang kena tipu.

Senang je nak scam duit customer, macamana?

Dalam dunia gadget ni, apa yang saya perasan dari dulu saya masuk dalam dunia gadget, sampai lah berhenti.

Teknik ni masih relevan kat kaki-kaki scam ni.

Iaitu, diaorang akan letakkan harga murah dari market price. Harga yang tak masuk akal ataupun harga membuatkan org rasa nak berjimat.

Contoh nye, iPhone 6 64 harga pasaran adalahRM1100-1300 bergantung pada condition.

Kaki kaki skem ni, diaorg akan letak harga RM900 ke bawah.

Uish, kalau hang pun hang berkobar kobar nak beli kan? Harga ni dia tanamkan satu perasaan “takut”, bukan takut pada kaki skem tu.

tapi takut kalau iPhone tu terjual. Dah lah murah, mesti lah nak grab cepat cepat kan? Haha.

Automatik perasaan takut tak dapat grab melebihi takut pada si kaki skem.

Bijak puak depa ni.

Jadi macamana nak beli iPhone online ni? Tak salah nak beli, tapi pakai lah otak.

Cuba tengok dulu personal fb atau page mereka, firstly kau kena tengok input input berguna di wall mereka.

Rajinkah mereka sharing? Rajin tak diaorang buat live?

Second, hang tengok feedback diaorang. Boleh research kat google, tulis nama company depa. Sekarang macam macam kita boleh check.

Kalau dekat, better kau cod jelah. Samada kau datang tempat dia atau dia ke tempat kau.

Jangan kerana murah, hang sanggup jadi bodo.

Jangan jadi bodo kerana murah.

Mohamad Rahmat Tauhed

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

Fasa-Fasa Pembangunan Diri Di Media Sosial

20 Kisah Tahun 2017 Ini Paling Viral di Apemazing