in ,

Taman Tema Cahaya Yang Boleh Kau Bawa Keluarga Tengok Lampu Menarik

Lampu dan cahaya adalah salah satu daya tarikan dimana-mana sahaja pada waktu malam. Ini antara tiga tempat di Malaysia yang boleh dilawati untuk melihat hiasan lampu terang dan berwarna-warni.

Bandar Cahaya Digital, i-City di Shah Alam, Selangor

Kawasan pinggir bandar, i-City dihidupkan pada waktu malam dengan curahan sejuta lampu LED. The City merupakan taman tema berkonsepkan “lightscape” dalam suasana hutan pain dan maple palsu dan bunga-bunga lampu LED. Boleh pergi ke Mist Fountain untuk melihat lampu-lampu dalam berkabus tebal dan tarikan lain seperti Dancing Waters merupakan gerakan air yang menari-menari mengikut alunan dan rentak muzik.

Avatar Secret Garden di Tanjung Tokong, Pulau Pinang

Diangkat dari filem epik James Cameron, taman ini meniru dunia Pandora yang mempesonakan dalam blockbuster 2009 tersebut. Terletak di belakang Kuil Tua Pek Kong, daya tarikannya adalah warna cahaya ibarat berada dalam dunia fantasi yang kau boleh rasa seperti betul-betul dalam filem Avatar. Ada restoran makanan laut berdekatan, jadi para pelawat makan di situ sebelum menjelajah taman cahaya ini. Kemasukan adalah percuma.

Skrin Angkasa Jalan Ibrahim di Johor Baru, Johor

Struktur tetap ini telah dipasang oleh Majlis Bandaraya Johor Baharu pada tahun 2014 untuk mempromosikan pelancongan, serta memperindah modal negeri. Sejak penubuhannya, tempat itu menjadi hangout popular untuk orang ramai menikmati waktu malam. Kau boleh berjalan di sepanjang jalan untuk merakam gambar skrin LED yang memaparkan imej-imej yang unik. Lampu ini akan dibuka mulai pukul 7 petang hingga 1 pagi setiap hari.

Kalau waktu siang kau sibuk dengan kerja, bawalah keluarga kau ke sini untuk bersantai pada waktu malam.

APEMAZING

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

Jangan Lupa Bawa 6 Jenis Ubat Ini Semasa Kau Travel

Kalau Kau Sebar Berita Tidak Benar, Ini Mungkin Hukuman Yang Akan Dikenakan