in ,

Kini Sudah Ada Uber For Tailor Di Kuala Lumpur!

Di serata dunia sudah tersebar kegiatan Uber. Malah, disebabkan Uber ini, ramai antara kita menggunakan nama tersebut untuk menaikkan nama bisnes dan memberi perkhidmatan yang lebih kurang sama dengan jenama besar tersebut.

Uber berasas dari perkhidmatan ala teksi yang mana pemandu dan pemilik kenderaan tersebut adalah dari orang awam. Dengan membina aplikasi untuk memudahkan pencarian Uber (ala-teksi) ini, akhirnya Uber mendapat tempat di kalangan kita semua untuk menggunakannya. Lebih lagi tak perlu membuat penggilan dan hanya menekan beberapa butang sahaja, pemandu Uber akan datang ke rumah kita dan ambil, kemudian bawa kita ke destinasi yang kita pilih.

Cuba kalian bayang, Uber untuk Menjahit Pakaian.

Di Kuala Lumpur, terdapat sebuah syarikat yang menjalankan Uber For Tailor. Mereka ini menyediakan khidmat membuat baju atau pakaian secara ‘custom’ dengan menghantar tukang jahit untuk membuat ukuran baju di premis atau di rumah anda sendiri. Hebat tak?

Apa yang kalian perlu lakukan ialah hanya membuat panggilan telefon atau menghantar WhatsApp kepada ‘hot line’ mereka, kemudian beri makluman jenis pakaian apa yang mahu dibuat. Kemudian pihak syarikat ini akan menyediakan bahan, material serta terus ke premis (atau rumah) anda bagi membuat ukuran. Senang. Selepas beberapa tempoh, baju siap dan kalian bergembira dengan persalinan baru tersebut.

unnamed-2

Bukan sekadar itu, jika kalian sudah punya jenis baju yang ingin dibuat. Maka kalian hanya perlu hantar sample sahaja. Bayangkan, jika baju raya, baju sedondon semasa kenduri kendara, dibuat dengan cara Uber For Tailor ini. Cukup memudahkan!

Syarikat ini sudah bertapak lebih 30 tahun lalu dan mempunyai lebih 40 orang kakitangan. Mereka sememangnya sudah sinonim dengan bisnes arena Jahitan dan membuat pakaian lelaki. Kalian bayangkan, mereka ini boleh membuat sut, baju melayu, kemeja, seluar slack, baju melayu moden, baju sedodon sekeluarga malah, sekiranya premis atau syarikat kalian memerlukan khidmat mereka untuk mengukur baju lebih 30-100 orang pun mereka boleh lakukannya dengan mudah.

unnamed-1

Terletak di Keramat AU3. Diberi nama Maroz Tailoring. Kini diterajui oleh Datuk Maideen Kadir Shah dan keluarganya. Paling menarik, idea untuk Uber For Tailor ini datang dari beliau sendiri.  Sehingga hari ini, beliau mempunyai lebih ratusan pilihan warna dan jenis kain berkualiti untuk dibuat pelbagai jenis baju dan pakaian.

img_1334

Bagi persalinan wanita, beliau ada sediakan ‘custom made’ untuk pegawai-pegawai kerajaan, t-shirt, kemeja, baju-baju korporat serta uniform.

Untuk hubungi mereka, ini nombornya:

Datuk Maideen Kadir Shah – 019 356 6135

Gulam – 019 230 6306

Zainul – 010 420 3372

Zack – 017 666 8605

Isnin – 012 932 0776

Taqi – 017 277 6332

Atau jika kalian mahu hadir ke premis bagi melihat seleksi baju melaju tradisional dan moden, songket, sampin, serta padanan warna dan seleksi kain, boleh terus ke:

Maroz Tailoring Sdn Bhd,

No. 1 & 3, Jalan AU3/7

Ampang Ulu Kelang, 54200 Kuala Lumpur

03 – 4106 5873

Atau layari laman web: www.maroztailoring.com

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

Mari Kita Kenal Donald Trump, Presiden Amerika Syarikat Ke-45

Bagaimana Donald J. Trump Dipilih Menjadi Presiden Amerika Syarikat