More stories

  • , ,

    Sejarah Ringkas Onani

    1) Hampir semua orang pernah, sedang atau akan melakukan onani. 2) Di dalam Judeo-kristian, tabiat yang dikira memalukan ini diambil daripada kisah Onan. Onan yang mengahwini kakak iparnya yang janda ketika itu membazirkan benihnya ke tanah berbanding melalui persetubuhan. Onani mendapat nama dari situ – suatu terma popular untuk masturbasi. 3) Perihal tentang onani menuntut […]

  • , ,

    Selamat Tinggal Bapa Pac-Man

    Pada 30 Januari 2017, Bandai Namco mengumumkan Masaya Nakamura, “Bapa Pac-Man” meninggal pada umur 91 tahun. Tarikh kematian, 22 Januari 2017. Siapa tak tahu Pac-Man? Pac-Man ni termasuk dalam pop culture kot. Tapi ramai tak kenal Bapa Pac-Man. Pada 1955, ekonomi Jepun baru nak pulih dari Perang Dunia II, Masaya Nakamura tubuhkan Nakamura Manufacturing (Namco). […]

  • , ,

    Rentak Rap Bola Sepak Malaysia

    Muzik merupakan sesuatu yang sering dikaitkan dengan pasukan bola sepak di seluruh dunia dan apa yang menarik rentak rap juga menjadi di antara pilihan peminat untuk memberikan penghormatan kepada pasukan kegemaran mereka. Bola sepak Malaysia juga tidak ketinggalan untuk menampilkan lagu-lagu berentak rap untuk pasukan masing-masing, walaupun sebenarnya ada di antara lagu-lagu ini tidak mempunyai […]

  • , ,

    10 Manusia Terkaya Di Dunia 2016

    Semakin hari semakin ramai yang telah mula menceburi bidang perniagaan, tidak kira di dalam industri apa pun demi mengejar impian mengecapi kekayaan yang melimpah ruah. Pelbagai idea, keringat dan pengorbanan dilakukan demi mencapai cita-cita masing-masing. Sebagai sumber inspirasi kita, aku kongsikan 10 nama individu yang paling kaya di dunia pada tahun 2016 berdasarkan sumber dari […]

  • , ,

    10 Tempat Terbaik Untuk Bisnes Pada Tahun 2016

    Tahun baru 2017 baru berusia 19 hari. Muncul desas desus tentang kegawatan Ekonomi yang bakal kita alami tidak lama lagi. Ada juga pesanan supaya tangguh dulu niat nak beli kereta atau rumah baru kerana kemerosotan ekonomi yang bakal melanda nanti. Entah betul atau tidak. Forbes ada terbitkan artikel ‘Tempat Terbaik untuk Bisnes pada Tahun 2016’. […]

  • , ,

    10 Manusia Paling Berkuasa Di Dunia 2016

    Terdapat hampir 7.4 bilion manusia di planet Bumi buat masa sekarang. Merujuk kepada Forbes, berikut merupakan 10┬áManusia Paling berkuasa di dunia pada 2016. Kenapa mereka berkuasa? Antara sebabnya adalah pengaruh yang mereka ada dan tindakan yang mereka lakukan yang memberi kesan kepada dunia. 1. Vladimir Putin Orang yang paling berkuasa di dunia selama empat tahun […]

  • , ,

    Jenama-Jenama Paling Berharga Di Dunia 2016

    Sudah 17 hari tahun 2016 meninggalkan kita. Tahun 2017, cabaran baru dalam dunia bisnes mendatang. Ada yang kata 2017 adalah tahun paling perit. Mungkin benar, atau mungkin hanyalah retorik. Beberapa jenama terkenal dunia masih mencatatkan keuntungan yang tinggi dan terus berinovasi. Biasanya yang tersungkur adalah jenama-jenama kecil yang tidak tahan dengan sepak terajang dunia bisnes. […]

  • , ,

    Patung Emas Rebutan Orang Filem

    Bermula dari 5 hingga 13 Januari 2017, proses pengundian pencalonan Anugerah Akademi atau dikenali sebagai Oskar akan diadakan. Seperti yang kita sedia maklum, Oskar ialah acara yang dianjurkan oleh Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS) untuk mengiktiraf kejayaan pencapaian terbaik dalam industri filem di Amerika Syarikat. Kaedah pemilihan pemenang dilakukan menerusi undian ahli […]

  • , , ,

    Karakter-Karakter Yang Selalu Kau Jumpa Dalam Group Whatsapp

    Tak ada benda pun nak re-cap tahun 2016 sebenarnya. Cuma aku nak kongsi hal-hal Whatsapp dekat sini, lebih tepat lagi karakter-karakter ahli group yang kadang-kadang memang macam gampang yang ada di dalam group Whatsapp kita. Tak banyak pun mesti ada satu atau dua jenis karakter yang wujud dalam group Whatsapp korang macam yang aku senaraikan […]

  • , ,

    Tun M: Pelentur Masa

    Ramai tidak tahu, Tun Mahathir mempunyai kuasa melenturkan masa. Tun Mahathir, ketika menerajui kepimpinan kerajaan Malaysia, beliau banyak melakukan perubahan yang menongkah arus perdana. Salah satu perubahan kontroversi yang beliau pernah lakukan adalah mempercepatkan masa. Ya! Mempercepatkan masa. Pada 31 Disember 1981, 11:30 malam. Jutaan rakyat Malaysia menyaksikan jam di menara Bangunan Sultan Abdul Samad […]

  • Trending

    , ,

    Kenali Satu-satunya Yang Di Pertuan Agong Berstatus Bujang

    13 Disember 2016 telah menjadi satu lagi hari bersejarah negara apabila Duli Yang Maha Mulia Sultan Muhammad ke-V ditabalkan menjadi Yang di-Pertuan Agong Malaysia yang ke 15. Ini adalah antara fakta yang hang perlu tahu tentang YDP Agong baru Malaysia. 1. Nama Sultan Muhammad ke-V ialah Tengku Muhammad Faris Petra Ibni Sultan Ismail Petra. 2. […]

  • , ,

    Kisah Bermulanya CPR

    Sekitar tahun 1880, seorang gadis ditemui lemas di Sungai Seine, sebuah sungai yang merentasi kota Paris. Bagi tujuan pengecaman, mayat gadis ini dipamerkan di sebuah rumah mayat, dengan harapan ada orang awan yang boleh mengecam mayat tersebut. Malangnya, tiada siapa tampil untuk mengenal pasti identiti gadis berkenaan. Kisah gadis yang disyaki membunuh diri ini tidak […]

  • , ,

    India Negara Yang Super Duper Mundur, Jadi?

    Pada 1947, British memutuskan untuk meninggalkan India. Namun sebelum berangkat pulang, mereka menambahkan lagi garam ke dalam luka. Empayar British India yang telah lama dijajah itu dipecah-pecahkan menjadi India dan Pakistan. Ketika inilah terjadinya Perang Indo-Pakistan, atau dikenali juga sebagai Perang Kashmir Pertama. Pada masa ini, tidak ada siapa pun yang akan sangka dalam hanya […]

  • , ,

    Memperkenalkan Bakal First Lady Paling Lawa Di Dunia

    Melania Trump, adalah wanita pertama Amerika Syarikat yang baru. Juga, dikenali sebagai First Lady Of The United States (FLOTUS). Bukan sahaja menjadi wanita pertama negara kuasa dunia tersebut, beliau juga menjadi yang pertama dalam pelbagai sudut. 1. Wanita pertama yang bukan kelahiran Amerika Syarikat dalam tempoh 191 tahun. Isteri kepada Presiden John Quincy Adams iaitu […]