More stories

  • in ,

    Lelaki Ini Nak Bagi RM10000 Kepada Orang Gemuk

    Masa aku sibuk membelek akaun FB, terjumpa pula gambar-gambar lama aku masih lagi slim dan steady. Dan dibandingkan kembali dengan fizikal aku sekarang, memang jauh bezanya. Macam orang mengandung tak beranak-ranak pun ada. Sedih. Jika diingat kembali, nafsu makan aku ketika muda lebih dahsyat berbanding sekarang. Aku boleh selamba makan sampai 3-4 pinggan nasi macam […] More

  • in ,

    Tragedi Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah

    Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah di Kampung Keramat, Kuala Lumpur terbakar kira-kira jam 5 pagi tadi sehingga mengorbankan lebih 20 tenaga pengajar dan pelajar pusat berkenaan. Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah kepada semua mangsa yang meninggal dunia agar roh mereka sentiasa dalam rahmat Allah. Kita juga doakan mereka yang cedera sembuh segera. Tragedi kebakaran di pusat […] More

  • in ,

    Hari Isnin Kita Cuti!

    Perdana Menteri Malaysia, Dato’ Seri Mohd Najib bin Tun Abdul Razak mengumumkan cuti umum pada 4 September 2017 di seluruh negara sebagai menghargai pengorbanan para atlet negara dan semua pihak yang terlibat dalam menaikkan imej serta menyemarakkan kecemerlangan negara dan sokongan yang tidak terhingga daripada seluruh rakyat Maaysia sempena Temasya Sukan SEA ke-29, Kuala Lumpur […] More

  • in ,

    Cekiklah Leher Kami, Ulat Tiket!

    Ulat tiket kembali menjadi terkenal menjelang perlawanan akhir bola sepak Sukan SEA 2017. Lebih mengharukan hal ini sebenarnya terkait dengan aspek kualiti dan pengurusan tiket yang disifatkan sebagai teruk. Tindakan pembatalan jualan melalui online dengan alasan yang sukar diterima juga memburukkan lagi keadaan. Maka rakyat Malaysia dan peminat yang masih perlu membayar cukai berjumlah RM1.20 […] More

  • in ,

    Jangan Bimbang Janna Nick, Abang Ada

    Aku betul-betul tak sangka seorang Janna Nick boleh menggegarkan bumi Malaysia sehingga menimbulkan pelbagai perbalahan pandangan. Ada yang menegakkan idea sendiri, ada yang boleh berkomunikasi dengan jelas dan ada pula yang mengambil kesempatan. Aku mudah sahaja dan berpegang pada situasi Janna, beliau mungkin berada dalam keadaan tidak bersedia untuk menonton filem berkenaan dan dia pergi […] More

  • in ,

    Profesion Keguruan Pantang Ditegur?

    Apa yang Mutalib Uthman tulis di wall Facebook dia tu memang kami bincang di dalam kereta semalam. Aku nak mengaku yang aku mulakan isu tu. Mengharapkan hujah balas daripada Zamir, namun hampa. Dia rilek menyandar kat belakang. Bila pagi ni Mutalib naikkan isu cikgu-cikgu, aku dah mula risau sebab aku dah pesan kat dia, benda […] More

  • in ,

    Pegawai Perubatan Tak Perlu Lulus Bahasa Melayu. Bagaimana Reaksi Rakyat?

    Baru-baru ini digemparkan dengan isu kerajaan yang ingin melonggarkan syarat kelulusan Bahasa Melayu bagi menjawat jawatan Pegawai Perubatan.┬áPada Ahad, 2 Julai lalu, Ketua Pengarah Kesihatan Datuk Dr Noor Hisham Abdullah dalam satu kenyataan berkata Jabatan Perkhidmatan Awam (JPA) telah memberi persetujuan bagi kelonggaran syarat itu pada 23 Feb lalu untuk pelantikan secara kontrak untuk jawatan […] More

  • in ,

    Penyatuan Dua Waris Taikun

    Semalam, waris kepada dua empayar terbesar di Malaysia, SM Faliq SM Nasimuddin (Naza Group) dan Chryseis Tan (Berjaya Group) mengumumkan pertunangan mereka di Instagram. Pengumuman ni tak mengejutkan pun sebab mereka berdua ni sudah lama bercinta. Semasa Chryseis naikkan gambar pun mereka dalam percutian. SM Faliq SM Nasimuddin ni ialah anak bujang terakhir daripada tiga […] More

  • in ,

    Tudung Kepala Tak Wajib?

    1. Ok, saya nak respond sikit tentang isu Maryam Lee yang telah mengisytiharkan untuk membuka tudung kerana mendakwa dipaksa untuk memakainya sejak kecil. Tahun lepas kita pernah digemparkan dengan artikel Mariam Mokhtar yang mempertikaikan syariat pemakaian tudung dengan mengatakan ia hanya budaya masyarakat arab yang menyerap masuk ke budaya kita. 2. Isu ini sebenarnya dah […] More

  • in ,

    Proton Di Tangan China?

    Sebilangan orang kita senang dipancing. Letak sahaja tajuk “China’s Geely to Acquire Proton”, “Proton di tangan China” dan letak gambar PM di sebelah, maka reaksi orang kita akan jadi “Woi! Semua nak jual dekat China, lepas ni nak jual apa lagi???!!!” Kecelaruan minda berlaku apabila media tidak profesional dalam mengguna istilah ekonomi dan perniagaan, dan […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.