Apemazing!

More stories

  • Trending

    , ,

    Tuhan Hantarkan Dia Untuk Aku

    Ada satu kisah yang mahu saya tulis dan kongsikan hari ini. Pagi tadi kan saya ke hospital, ada appoinment ambil darah. Biasalah prosedurnya kena puasa dari semalam dan lepas ambil darah baru boleh makan. Selesai urusan ambil darah, saya ke kafeteria hospital untuk makan. Kafe penuh, walau hari Sabtu dengan pesakit-pesakit yang makan minum selepas […]

  • Trending Hot

    , ,

    Kisah Steve Callahan Melihat Syurga Dari Tempat Duduk Di Neraka

    Anda kenal Steve Callahan? Aku baru kenal dia tadi dekat Outdoor Channel. Steve Callahan adalah mangsa survival 76 hari tersadai di laut atas rakit penyelamat. 1982, di Canary Island dalam perjalanan menuju Antigua. Kapal layar jenis sloop bernama ‘Napoleon Solo’ terlanggar sesuatu menyebabkan kebocoran serius. Mencurah air masuk. Seolah disembur dengan 50 pili bomba. Tak […]

  • Trending

    , ,

    Pengaruh ‘The Big 4 Of Thrash Metal’ Terhadap Spektrum Seni Budaya

      Thrash metal ialah subgenre heavy metal yang muncul pada zaman New Wave of British Heavy Metal (NWOBHM), sekitar awal 1980-an. Genre ini bercirikan tempo muzik yang laju dan rancak berserta lirik dan tema yang agak anarkis dan nihilistik. Antara lagu terawal yang bergenrekan thrash metal ialah ‘Stone Cold Crazy’ oleh Queen. Walau bagaimanapun, liriknya […]

  • Hot

    , ,

    OKU Bukan Sekadar Tak Cukup Sifat

    Sejak berlakunya tragedi kemalangan akibat pemanduan melawan arus tempohari, saya menjadi silent reader di media sosial. Membaca berita-berita mengenainya, mengikuti perkembangan kes tersebut dan memerhatikan komen-komen ‘mendebarkan’ warga Malaysia di media sosial. Alhamdulillah, hikmah disebalik tragedi ini, ramai yang mencari fakta tentang masalah pembelajaran yang selama ini tidak begitu mendapat sambutan. Dan apabila diuar-uarkan tentang […]

  • Trending Hot

    ,

    Tart Paling Sedap Di Dunia

    Tim Makan Apemazing ke The Gourmet Whisk minggu lepas dan mereka disuruh untuk merasa kuih Tart Kata mereka, ini Tart paling sedap mereka pernah makan. Tak percaya? Tonton video ni! Ada juga sedikit tips di akhir video ni. Haha The Gourmet Whisk

  • Trending Hot

    , ,

    Baju Lokal Brand Mahal, Baik Beli Uniqlo Waklu!

    2017, masih ramai mentaliti, “Baju local brand mahal, baik beli H&M, Uniqlo.” Kualiti keutamaan kitorang. Kitorang production everything kat Bandung atas beberapa faktor. Bukan tak nak buat kat sini, kalau buat sini pun karang korang kata kualiti Malaysia tak international (padahal banyak je tempat printing kat Malaysia yang power, plus brand yang korang angkat tu […]

  • Hot

    , ,

    Kereta Dulu Atau Rumah Dulu?

    “Tuan, kereta dulu atau rumah dulu?”. Itulah soalan yang sering juga diajukan kepada saya. Rata-ratanya yang bertanya adalah orang muda. Umur 20an hingga 30an. Ini jawapan saya dalam bentuk poin. 1. Sebagai orang bisnes yang bermula dari pasar malam. Saya simpulkan satu benda bahawa cashflow sangat penting. Jaga cashflow. 2. Semakin banyak dan semakin baik […]

  • Hot

    , ,

    Bini Tak Percaya Aku Dulu Chubby

    Puan isteri tercinta tiba-tiba Whatsapp gambar. Dia kata, “Maiigadddd terjumpa gambar ni, Anda buncit atau apa waktu ini? Hahahahah.” Siap gelakkan aku. Cisss! Bila aku tengok balik aku pun rasa segan-segan je nak tengok gambar tu. Tahun 2015 dengan berat 100kg! Mak aih, kau makan apa Yadi? Hahaha.. Sejak itu aku insaf. Dan bermulalah aku […]

  • , ,

    Ijazah Lanjutan Dan PhD Roket

    Baru-baru ini ada kekecohan mengenai seminar early graduation atau seminar Master PhD R.O.K.E.T. Bagi sesiapa yang mengikuti pengajian ijazah lanjutan, penerangan di dalam iklan tersebut seperti graduate dalam masa 3-6 bulan itu sebenarnya tidak masuk akal. Mengikut data TimesHigherEducation untuk tahun 2010-2011, 72.9% pelajar PhD mengambil masa sehingga 7 tahun untuk menghabiskan pengajian [1]. Sejujurnya, […]

  • , ,

    Sampai Bila Lee Chong Wei?

    Ahad lepas Lee Chong Wei dijulang sekali lagi sebagai wira negara apabila muncul juara Kejohanan Badminton All England buat kali keempat. Kejohanan ini memiliki prestij yang tersendiri dan menjadi kejohanan badminton antarabangsa tertua di dunia. Bercakap tentang tua, Lee Chong Wei juga sudah menginjak ke usia 35 tahun dan kebiasannya usia seperti ini merupakan usia […]

  • Hot

    , ,

    Sejarah Ringkas Onani

    1) Hampir semua orang pernah, sedang atau akan melakukan onani. 2) Di dalam Judeo-kristian, tabiat yang dikira memalukan ini diambil daripada kisah Onan. Onan yang mengahwini kakak iparnya yang janda ketika itu membazirkan benihnya ke tanah berbanding melalui persetubuhan. Onani mendapat nama dari situ – suatu terma popular untuk masturbasi. 3) Perihal tentang onani menuntut […]

  • Hot

    , ,

    Bayangkan Jika Colonel Sanders Berjaya Bunuh Diri

    Semasa umurnya baru 5 tahun, Ayahnya meninggal dunia. Ketika 16 tahun, beliau berhenti bersekolah dan mula bekerja di serata tempat. Dalam masa setahun saja, beliau sudah hilang 4 pekerjaan atas pelbagai sebab. Umur 18, beliau berkahwin. Selepas itu beliau bekerja sebagai konduktor kereta api sehinggalah umur 22, dan akhirnya gagal. Beliau pergi pula mencuba nasib […]