More stories

  • Trending

    in ,

    Wanita Zaman Sekarang Juga Handal!

    Seorang lelaki pernah bertanya saya. “Mengapa perempuan suka membaca majalah yang ditulis juga oleh perempuan dengan garis panduan untuk memahami lelaki?” Pertanyaan ini wajar kerana tidak adil untuk kita menghakimi pemikiran, jiwa lelaki daripada perspektif perempuan sahaja. Begitu juga sebaliknya. Jadi apabila saya membaca sebuah artikel yang bertajuk ‘Everything Wrong with Malay Drama That’s Deterioring […] More

  • Trending

    in ,

    Bongkarkan Rahsia Terus Sustain Dalam Dunia Bisnes Internet

    Baru-baru ini ramai yang runsing apabila pengasas Facebook memaklumkan akan menurunkan posting dari page yang bersifat iklan dan promosi. Malah, gegak gempitalah seluruh pemain Facebook yang sering membuat iklan dan membayar banyak di FBAds. Jujurnya apa yang Mark buat adalah perkara yang betul. Malah, kita semua akan menggunakan FBAds dengan lebih tersusun dan berstrategik lagi […] More

  • in

    Ini Cara Guna Mesin Fogging Dengan Betul

    Di sinilah bahagian yang paling panas pada mesin fogging. Oleh sebab itu, fogger diwajibkan memakai overall @ baju yang tebal dan juga sarung tangan kulit bagi mencegah sebarang kemalangan daripada berlaku. Untuk keselamatan, selepas habis 1 caj fogging, mesin hendaklah dimatikan sekurang-kurangnya 5 minit bagi tujuan penyejukkan sebelum caj kedua dimulakan. Banyak kes tong petrol […] More

  • Trending Hot

    in ,

    Ayat-ayat Cinta 2 : Calon Filem Paling “Absurd” 2018

    “Ayat-ayat Cinta 2” (2017), filem paling “absurd” yang ditonton setakat ini. Antara sebabnya: 1. Filem ini berlatarkan sebuah perkampungan Indonesia di Edinburgh, Scotland. Haaa? 2. Semua orang Scotland boleh berbahasa Indonesia termasuk yang berbangsa Yahudi, jangan buat main. 3. Fahri seorang malaikat yang diturunkan di dunia untuk membantu siapa sahaja. 4. Fahri seorang malaikat yang […] More

  • in ,

    Murung dengan Gila Pun Tak Reti Beza

    Hidup ini bukan semuanya indah. Ada kalanya kita berbahagia, kadang kala kita hilang harapan. Rasa kosong, tidak sedih, tidak gembira. Bagi diri kita, mati itu pengakhiran segala masalah yang kita hadapi. Masalah ini tidak semestinya besar bagi kita. Kadang kala, kita rasakan perkara itu remeh, tapi bagi mereka itulah masalah terbesar yang tidak jumpa penyelesaian. […] More

  • Trending Hot

    in ,

    Facebook 2018 Oleh Mark Zuckerberg

    Salah satu tumpuan utama kami untuk 2018 adalah memastikan anda meluangkan masa di Facebook dengan lebih baik. Kami membina Facebook untuk membantu orang ramai berhubung dan membawa anda untuk lebih dekat bersama orang yang tersayang. Itulah sebabnya kami sentiasa meletakkan rakan dan keluarga pada inti pengalaman. Penyelidikan menunjukkan bahawa memperkuat hubungan dapat meningkatkan kesejahteraan dan […] More

  • in ,

    Guru Bangsa Tjokroaminoto: Filem Sejarah Dan Politik Yang Wajib Ditonton

    Antara yang paling kita ingati di dalam filem ini adalah apabila Tjokroaminoto yang bingung bertanyakan kepada dirinya sendiri: “Hijrah. Ke mana kau akan membawaku?” Kemudian kita dibawa menyelusuri perjalanan berliku ini. Tjokroaminoto pernah digelar Raja tanpa mahkota di tanah Jawa. Tapi hidupnya jauh daripada kehidupan dunia feudal. Malah, dia percaya kebangkitan harus bermula daripada kelas […] More

  • Trending Hot

    in ,

    12 Perkara Tentang Ayat-Ayat Cinta 2 Yang Wajar Kau Tahu

    1. Menonton filem ini selepas membaca novel semestinya melancarkan banyak pemahaman. Ada bahagian yang terlompat namun masih dalam struktur yang bagus. 2. Fahri masih Fahri. Susuk kebaikan yang dibawa dari Ayat-Ayat Cinta diteruskan ke sini. 3. Mana yang merindukan lakonan bersahaja Fazura, inilah filemnya. Awal 2018 lagi beliau sudah muncul sebagai penyeri kuat di dalam […] More

  • Hot

    in ,

    10 Fakta Sedih Mengenai PIBG

    1. Mesyuarat Agung PIBG tiada sambutan. Ramai guru dari ibu bapa yang hadir biasanya. 2. Ahli yang tidak hadir mesyuarat paling banyak mempersoalkan keputusan PIBG yang ditetapkan pada hari mesyuarat. Ini paling menjengkelkan. 3. Tidak ramai yang bayar sumbangan PIBG semata-mata kerana ianya tidak wajib. “Anak aku tak bayar pun, semua program sekolah dia boleh […] More

  • in ,

    “Tiada Sekolah Terawal Di Dunia, Melainkan Dari Rumah Sendiri.”

    Ini gambar anak aku yang baru masuk hari ke-7 menghadap kelas mengaji yang aku sendiri gurui. Hujung Januari ni insyaAllah dia baru umur 5 tahun. Kau tengoklah dia punya perangai. Belum seminggu, dia punya ‘akal’ macam mana. Dah pandai balut-balut kaki, mengadu sakit kononnya. Bila aku bukak tengok, helok je. Kahkah! Sekolah terawal dalam sejarah […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.