Apemazing!

More stories

  • Hot

    , ,

    Anak Kecil Menangis, Mari “Shhhhh Shhhh Shhhhh” Beramai-Ramai

    Kami semuanya kepenatan. Penerbangan Malindo OD 1015 semalam ditangguhkan ke 6.45 petang. Kami pun duduk-duduk. Jeffri bermain telefon, Yuko pula makan kuih tepung gomak tak berhenti-henti. Saya pula menelaah tulisan Albert Hoffman berjudul Wabak. Kisah satu penyakit yang menyerang sebuah bandar kecil yang cukup mengerunkan hati. Saya duduk di 4D. Laluan orang betul-betul dibelakang kasta […]

  • Hot

    , ,

    Dia Bercakap Dengan Scammer

    Kawan, yang ini serius alias penting. Awas dan berhati-hatilah juga. Mungkin pada mata dan tanggapan kita scammer ini nampak bodoh dan cepat emosi apabila mereka yang termakan umpan yang kita pasang. Begini, ada satu lagi cara yang agak keji biasa dibuat oleh puak-puak penipu di laman maya ini. Selepas berkenalan, mereka sedaya-upaya mempengaruhi kau supaya […]

  • Hot

    , ,

    Habislah Kau Pembuli Siber!

    Salam semua kawan-kawanku. Ni nak cerita yang best sikit pagi Isnin ni. Alkisah, saya ni jenis tak kisah sangat soal pengikut atau followers di laman sosial. Sebab itu saya buka Instagram (IG) lebih dua tahun lalu sekadar untuk ada sahaja. Saya lebih dahulukan Facebook, saya senang di sini. Tetapi kawan-kawan saya kata IG lebih memudahkan […]

  • , ,

    Felda Selepas 100 Hari

    Apabila Felda mempunyai pengerusi baru pada 6 Januari awal tahun ini, ramai yang merasakan jawatan tersebut sewajarnya diberikan kepada seorang professional ataupun teknokrat. Saya juga tidak terkecuali berpendapat sedemikian walaupun Tan Sri Shahri Abdul Samad adalah seorang mentor dan rakan. Saya akui analisa dan ulasan ini mungkin akan dianggap sedikit bias. Walaupun begitu, menjadi seorang […]

  • Hot

    , ,

    Buku Bukan Babi

    Semalam Penulis terkenal, Faisal Tehrani mencabar keputusan Kerajaan Malaysia di mahkamah yang bertindak mengharamkan empat bukunya – Karbala (2008), Ingin Jadi Nasrallah (2010), Tiga Kali Seminggu (2010) dan Sebongkah Batu Di Kuala Berang (2011). Pengharaman buku seperti ini merupakan satu langkah ke belakang dan hanya menindas ruang berfikir serta tidak mendatangkan sebarang manfaat. Sebagai sebuah […]

  • Hot

    , ,

    Apa Pentingnya Itinerary Apabila Nak Melancong?

    Maksud itinerary tu adalah jadual perjalanan atau lebih tepat, jadual perjalanan seharian yang dibuat sepanjang perjalanan semasa melancong termasuklah tempat yang akan dilawati dan pengangkutan. Dalam banyak-banyak persiapan aku nak pergi travel, buat itinerary ni adalah salah satu benda wajib dan benda wajib yang memeningkan kepala aku. Ikut tak ikut tu belakang cerita. Tapi biasanya […]

  • , ,

    Ini Yang Kau Dapat Apabila Melakukan Seks Bebas

    Masalah sosial di kalangan remaja masa kini semakin tenat. Mereka mahu bebas melakukan apa sahaja tanpa menghiraukan risiko yang bakal di hadapi oleh mereka termasuk mengamalkan seks bebas dengan multiple partner. Nikmat beberapa minit ternyata mampu memberi kesan jangka panjang jika pasangan yang ditiduri oleh mereka mempunyai penyakit kelamin. Baca sahajalah perbualan saya dengan rakan […]

  • Hot

    , ,

    Dah kenal Grab Car?

    Perkhidmatan “Grab Car” nampaknya semakin diterima baik masyarakat kita. Saya antara pengguna terawal sejak ia diperkenalkan di Malaysia pada bulan Ogos 2015. Ramai yang tidak tahu “Grab Car” pada mulanya dikenali dengan jenama “My Teksi”. Kalau tahu anda pun pastinya pengguna setia “Grab Car” kan? Hahaha.. Rasanya sejak diperkenalkan di negara kita, pihak “Grab Car” […]

  • Trending

    , ,

    Tuhan Hantarkan Dia Untuk Aku

    Ada satu kisah yang mahu saya tulis dan kongsikan hari ini. Pagi tadi kan saya ke hospital, ada appoinment ambil darah. Biasalah prosedurnya kena puasa dari semalam dan lepas ambil darah baru boleh makan. Selesai urusan ambil darah, saya ke kafeteria hospital untuk makan. Kafe penuh, walau hari Sabtu dengan pesakit-pesakit yang makan minum selepas […]

  • Hot

    , ,

    Kisah Steve Callahan Melihat Syurga Dari Tempat Duduk Di Neraka

    Anda kenal Steve Callahan? Aku baru kenal dia tadi dekat Outdoor Channel. Steve Callahan adalah mangsa survival 76 hari tersadai di laut atas rakit penyelamat. 1982, di Canary Island dalam perjalanan menuju Antigua. Kapal layar jenis sloop bernama ‘Napoleon Solo’ terlanggar sesuatu menyebabkan kebocoran serius. Mencurah air masuk. Seolah disembur dengan 50 pili bomba. Tak […]