More stories

  • Trending

    in ,

    10 Filem Tamil Wajib Ditonton

    Sempena Hari Deepavali, saya mempersembahkan senarai 10 filem Tamil wajib tonton. Ini merupakan senarai peribadi saya dan mungkin tuan-tuan ada senarai tersendiri yang boleh dikongsikan. Saya meminati Mani Ratnam, jadi beberapa filem beliau mendominasi senarai ini. Selamat menyambut Hari Deepavali! Apoorva Raagangal (1975) merupakan sebuah filem bercorak drama arahan K.Balachander. Filem ini menampilkan Kamal Haasan […] More

  • in ,

    Deepavali Vaalthukal!

    Hari Deepavali merupakan perayaan yang disambut oleh semua penganut yang beragama Hindu di seluruh dunia. Itu tahu lah kan? Deepavali merupakan gabungan perkataan “Dipa” yang beerti cahaya dan perkataan “Gavali” yang beerti barisan. Jadinya, kaum India akan menyusun pelita dalam barisan di rumah mereka bagi melambangkan kejayaan kebaikan mengatasi kajahatan. Sebab itu juga, Deepavali dipanggil […] More

  • in ,

    Inilah Cara Buat Donut Gebu Abad Ini

    Anak Cik Oya ni suka makan, kena la ada teknik mudah dan cepat siap. Donut kali ni donut bidan terjun, tapi gebu dan lembut walaupun dah sejuk. Kau orang kena cuba teknik donut simple Cik Oya ni. Mak mertua akan bangga dengan kau orang kerana bukan sahaja pandai jaga body malah pandai juga masak. Gitu! […] More

  • Trending Hot

    in ,

    Tiket Murah Tapi Travel Mahal Lepas Ini?

    Suruhanjaya Penerbangan Malaysia atau MAVCOM yang baru ditubuhkan pada tahun lepas tidak menggubal mahupun melaksanakan undang-undang berkaitan penerbangan awam. Namun begitu, MAVCOM boleh ‘menasihati’ kementerian pengangkutan hal-hal berkaitan ekonomi dan komersial seperti penetapan kadar cukai dan pengenalan cukai baru misalnya. Sudah tentunya hal ini perlu lebih diberikan perhatian kerana ia melibatkan wang ringgit dan poket […] More

  • in ,

    Tony Fernandes Kahwin Tak Ajak

    Tan Sri Anthony Francis Fernandes, pengasas syarikat penerbangan AirAsia mengahwini Chloe, teman wanitanya semalam. Beliau mengahwini gadis dari Korea itu di Cote d’Azur, Perancis yang dihadiri keluarga dan teman rapat. Menurut Berita Harian, pasangan yang dikatakan bercinta lebih daripada dua tahun ini semalam kelihatan segak dengan suit dan gaun putih. Antara tetamu kehormat yang menghadiri majlis itu […] More

  • in ,

    Jangan Main-Main Tekan Dada Begini!

    Tekanan Dada. Bukan permainan! Katanya benda ni dah jadi game. Pass out challenge namanya. Ada panggil choking games Ada panggil skip challenge. Benda ni, bukan boleh ikut suka Kau tekan tulang selangka dia. Kemudian tekanan tu akan sebabkan gangguan dalam degupan jantung. Bila ada gangguan, peredaran darah ke otak juga akan kurang. Jadi automatik oksigen […] More

  • in ,

    Dato Siti Umum Hamil 4 Bulan

    Kami di Apemazing mengucapkan tahniah kepada Dato Siti Nurhaliza dan Suami kerana pengumuman di Instagram beliau sebentar tadi. Kami doakan semuanya selamat dan baik-baik sahaja ya. Dengan ini juga Dato Siti memaklumkan yang beliau akan berehat dari sebarang aktiviti nyanyian serta persembahan sehingga tempoh yang akan diberitahu kelak. Tahniah! More

  • Trending

    in ,

    10 Fakta Menarik Filem Tombirou: Penunggu Rimba Yang Kau Perlu Tahu

    10 perkara tentang filem #Tombiruo yang patut anda tahu. 1. Dato’ M. Nasir dan Isterinya Datin Marlia Musa berganding bersama sebagai pasangan suami isteri dalam naskhah ini. 2. Gandingan Faye Kusyairi, Dynaz Mokhtar dan Marlia Musa amat tepat dalam pemilihan sebagai anak beranak, wajah dan karekter ada persamaan. 3. Hanya Zul Ariffin layak memegang watak […] More

  • in ,

    Negeri Sembilan De Catalonia

    Baru-baru ini, Wilayah Catalan di Sepanyol sudah mahu bebas dari Raja Sepanyol. Sebenarnya, Negeri Sembilan sudah lama memerdekakan diri dari Johor. Dikisahkan ada ketikanya kerajaan Johor Lama yang berpusat di Kota Tinggi sedang dalam keadaan kucar-kacir dan lemah. Bagi mengawal kekalutan pentadbiran dan bagi mengawal perbelanjaan, Johor Lama ketika itu dilihat tidak mampu mentadbir sekalian […] More

  • Hot

    in ,

    Tips Review Filem Untuk Noob

    Sejak munculnya media sosial ramai orang mula menggunakan medium ini untuk mempamer pandangan dan hasil penulisan masing-masing. Tidak terkecuali juga ada yang menggunakan ruang ini untuk menulis ulasan filem. Menulis ulasan filem bukanlah mempunyai peraturan formal dan amat berbeza dengan penulisan kritik filem. Ulasan cuma pandangan penonton selepas menonton sesebuah filem. Ulasan biasanya tidak melihat […] More

  • in ,

    Jangan Hukum Anak Yang Lambat

    Memahami Tahap Perkembangan Kanak-kanak (Developmental Milestone) Dari peringkat sebelum kelahiran sehinggalah dewasa, manusia akan undergo pelbagai perkembangan. Lazimnya, proses perkembangan di peringkat kanak-kanak adalah tempoh yang kritikal kerana pada tempoh ini, perkembangan yang pesat sedang berlaku. Jadi, apabila bercakap tentang tahap perkembangan kanak-kanak, ia merujuk kepada apakah tahap perkembangan yang boleh dicapai pada peringkat dan […] More

  • in ,

    Scammer Bajingan Muncul Lagi

    Fortumo Scam. Fortumo adalah sebuah syarikat perkhidmatan pembayaran mobil antarabangsa yang menggunakan web www.fortumo.com untuk beroperasi. Syarikat ini menawarkan perkhidmatan pembayaran mudah alih untuk web, aplikasi mobil, apps stores dan juga pelbagai jenis perkhidmatan digital. Ini amat memudahkan urusan pembayaran secara atas talian. Para scammer yang bijaksana pula memanipulasi sistem ini dengan melakukan penipuan “direct carrier billing”. […] More

Load More
Congratulations. You've reached the end of the internet.